‘AOW-leeftijd in 2035 naar 68 jaar’

ouderen

De AOW-leeftijd in Nederland stijgt in 2035 door naar 68 jaar als de levensduur van Nederlanders blijft toenemen, zoals nu wordt verwacht. Dat schrijft minister Henk Kamp (Sociale Zaken) donderdag in reactie op vragen van de Eerste Kamer over zijn wetsvoorstel om de AOW-leeftijd in 2020 te verhogen van 65 naar 66 jaar en vervolgens te koppelen aan de stijgende levensverwachting.

De Algemene Ouderdomswet (AOW) regelt in Nederland het verplichte, collectieve ouderdomspensioen dat als algemene basis dient voor Nederlandse ouderdomspensioenen. De AOW-leeftijd is nu 65 jaar. Lees verder op De Telegraaf.

Bekijk ook het Dossier AOW en Pensioen van de NOS.

Meer nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Job Specials

Nieuwe Vacatures

  • No job listings found.